Website voor jouw organisatie: zelf doen of uitbesteden?

Zelf een website maken of dit uitbesteden aan een professional? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van jouw situatie. Het is belangrijk dat je online zichtbaar bent en professional overkomt. Daarom is het belangrijk dat je website ontwerp er goed uit ziet.

Lees in deze blog meer over een website laten maken door een professional of zelf een website maken.

Website laten maken door een professional

Merk je dat je veel tijd kwijt bent de organisatie van jouw onderneming en niet óók nog een website in elkaar kan zetten? Of heb je totaal geen verstand van bijvoorbeeld de codering van een website? Dan is het verstandig om dit te laten doen door een professionele webdesigner of marketingbureau. Een webdesigner maakt dag in, dag uit verschillende websites en heeft hier veel ervaring mee.

Voordelen

Een website laten maken door een professional zal je tijd besparen. Zo houd jij tijd over voor andere belangrijke taken om jouw organisatie draaiende te houden. In overleg met de webdesigner wordt er een website gemaakt die voldoet aan jouw eisen en wensen. Benieuwd naar de voordelen van een website laten maken? Lees ze hieronder:

Design

Met zoveel ondernemingen is het belangrijk dat jij je onderscheid van je concurrentie. Hoe je dit doet? Maak jouw organisatie allereerst online goed vindbaar. Een webdesginer kan een passend design voor je website kiezen. Een mooi en uniek design geeft jouw organisatie concurrentievoordeel.

Online vindbaarheid

Nog een belangrijk voordeel van een webdesigner is dat hij of zij veel ervaring heeft met het optimaliseren van zoekmachines en met name de online vindbaarheid van jouw website. Er izijn vele websites online. Het is belangrijk dat de klant terecht komt bij jouw website in plaats van die van jouw concurrent. Een professionele webdesigner kan jou hierbij helpen!

Service

Staat jouw website online, maar werkt er iets niet? Of wil je bijvoorbeeld een extra tool toevoegen die nu nog niet op je website staat? Je kan altijd terecht bij jouw webdesigner voor vragen. Vaak kunnen zij je goed helpen omdat zij veel ervaring hebben.

Nadelen

Het laten bouwen van een website door een professional scheelt je vooral veel tijd. Het grootste nadeel? Een webprofessional inhuren is vaak niet goedkoop. Als je een website wilt met veel verschillende pagina’s, kunnen de kosten aardig hoog oplopen. Lees hieronder de nadelen van een website bouwen uitbesteden:

Wijzigingen doorvoeren

Het beheer van je website is uitbesteedt aan een externe. Dit betekent dat je altijd bij deze persoon moet zijn als je een aanpassing wilt maken op je website. Ook wanneer dit een eenvoudige aanpassing is. Een handige tip: houd altijd rechten over de inhoud van je website. Als je admin-rechten houdt, hoef je niet voor elke aanpassing de externe partij te contacten.

Zelf een website maken?

Vooral de hoge kosten van een webprofessional is wat veel ondernemers afschrikt. Heb je het niet ervoor over om dit bedrag in je website te steken? Probeer dan eerst zelf een website te maken. Er zijn vele tools online om je hierbij te helpen. Je hebt in ieder geval een CMS systeem nodig, dit staat voor Content Manager System. Via dit systeem kan je jouw website beheren.

Hoeveel een website zelf maken kost, is afhankelijk van hoe ingewikkeld jij het zelf wilt maken. Wil je inzicht in de bezoekers op jouw website? Of wil je onderaan je website een verwijzing naar je Facebook, Instagram, Twitter of TikTok kanaal? Vaak worden voor deze tools aangeboden voor extra kosten.

Zelf doen of uitbesteden?

Het is dus volledig van jou als ondernemer afhankelijk of je zelf je website wilt laten maken of dat je dit toch wilt uitbesteden. Belangrijk om mee te nemen in je overweging is hoe ingewikkeld wil je dat jouw website is? Wil je een eenvoudige website? Probeer het dan zelf te maken met behulp van een open-source CMS. Liever een ingewikkelde website? Overweeg dan een professional in te huren of ga zelf aan de slag met een website builder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *