Marketing automatisering tools: wat zijn de voordelen?

Wanneer je als onderneming gebruik maakt van marketing automatiseringssoftware, brengt dit vele voordelen met zich mee. Of je nu een kleine onderneming hebt met één marketingspecialist of een grote schakel bent met een grote marketingafdeling, voor elk soort bedrijf levert de automatisering van je marketinginspanningen een aantrekkelijk resultaat.

Lees in dit artikel wat de voordelen zijn van het automatiseren van je marketing.

Maak leads waardevol

Met een “lead” wordt een persoon bedoeld die interesse heeft in een bepaald product en/of dienst. Je kunt leads in verschillende categorieën verdelen. Zo zijn er bijvoorbeeld verkoop leads, marketing leads en investeerder leads. Zodra je gebruik maakt van een marketing automatisering tool, resulteert dit vaak in meer leads. Dit wordt ook wel leadgeneratie genoemd. Je kunt met behulp van bepaalde criteria of triggers een lead door een funnel sturen. Dit doe je door bijvoorbeeld een lead zich te laten inschrijven op jouw nieuwsbrief of door een artikel te schrijven dat past bij de interesse van de lead.

Als je gebruik maakt van een marketing automatisering tool, worden al jouw leads bijgehouden. Ook kan je met behulp van verschillende data inzicht krijgen in je (website)bezoeker. Zo kom je niet alleen meer te weten over je doelgroep, maar krijg je ook meer informatie over het online gedrag van je leads.

Werk efficiënter

Wil je je personeelskosten verlagen? Met een marketing automatisering tool hoef je niet meer handmatig al je sociale media posts op alle kanalen te plaatsen. Ook hoef je niet meer e-mails los te versturen. Zo houd je tijd over voor het creëren van interessante marketingcampagnes en originele content voor op de website.

Leer je bezoeker kennen

Maak je gebruik van verschillende marketing kanalen, maar weet je niet waar je doelgroep zich bevindt? Met de marketing automatisering tool leer je jouw bezoeker kennen. Hoe lang duurt het voordat je bezoeker een bepaald bericht leest? Via welk kanaal komen de meeste leads binnen?

Als je weet wie je bezoeker is en waar deze vandaan komt, weet je ook welke marketingkanalen wel en juist niet werken. Je kunt op basis van deze data vervolgstappen nemen: worden bepaalde kanalen niet meer gebruikt of juist meer ingezet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *