Je boekhouding uitbesteden zonder de controle te verliezen

Online kun je steeds meer aanbieders vinden om je boekhouding uit handen te nemen. Tegenwoordig hoef je alleen je facturen en bonnetjes in te leveren. De boekhouder geeft advies en handelt de rest van de boekhouding af. De voordelen van boekhouden uitbesteden, zonder de controle over je financiën te verliezen? Je leest ze hier.

Boekhouding uitbesteden zorgt ervoor dat je niet meer handmatig hoeft te boekhouden

Tegenwoordig heb je geen uitgebreide handleiding meer nodig, om je boekhouding uit te kunnen besteden. Het enige wat je hoeft te doen, is een keuze maken uit de verschillende boekhoudservices die er verkrijgbaar zijn. Kies je voor een boekhoudprogramma, dan profiteer je doorgaans ook van een goede online en/of telefonische helpdesk. Mocht je er dus toch niet uitkomen, is het altijd mogelijk contact op te nemen.

Investeer tijd in dat waar je goed in bent

Veel ondernemers zien er tegenop om de boekhouding op orde te brengen. Hoe je het meeste tijd overhoudt om te doen waar je goed in bent? Stap over van online boekhouding naar de totaaloplossing. Doe waar jij goed in bent, dan doen de boekhouders dat ook. Je hoeft je met de hulp van de professionals geen zorgen meer te maken over nieuwe fiscale wet- en regelgeving. Je loopt hierdoor minder risico op eventuele boetes van de Belastingdienst. Ook aan het einde van het jaar wordt er gecontroleerd of alle facturaties en bonnen gedeeld zijn. Zo voorkom je een onjuist overzicht.

Meer kans op belastingvoordeel

In het vorige voordeel al kort besproken: doe waar jij goed in bent, dan doet de boekhouder dat ook. Een professionele boekhouder is op de hoogte van alle fiscale wet- en regelgeving. Accountants en boekhouders kennen de belastingregels op hun duimpje. Hiermee heb je de kans meer belastingvoordeel te krijgen en zul je nooit meer een onnodig bedrag te betalen aan de Belastingdienst.

Passend advies mogelijk

Als je besluit om als onderneming de totaaloplossing van de boekhoudservice aan te schaffen, gebeurt dit in overleg met de aanbieder. Tijdens de eerste meeting bespreek je het aantal te verwachten facturaties per maand. De aanbieder kijkt welk pakket hier goed bij aansluit. Het is altijd mogelijk om je pakket aan te passen, als blijkt dat je aantal facturaties toch afwijken van dat wat je vooraf hebt aangegeven.

Software koppelen met je andere software

Maak je gebruik van andere software, bijvoorbeeld een kassa systeem? Dan kan je dit eenvoudig koppelen met de software van je totaaloplossing voor boekhouding. Het koppelen van diverse software heeft een aantal voordelen. Zo hoef je niet meer handmatig kassabonnen, artikelen of kastellingen over te typen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld je CRM-systeem te koppelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *