MKB brandstofpas: wat zijn de voordelen?

Ondernemers of medewerkers die veel onderweg zijn voor werk, zullen vaak moeten tanken. Elk bonnetje bewaren om deze vervolgens in te dienen bij de Belastingdienst, kan een aardig tijdrovend klusje zijn. Om het gemakkelijker te maken is er de MKB brandstofpas. Met deze pas maakt het niet uit of je fossiele brandstof nodig hebt of je elektrische auto op moet laden aan een (eigen) laadpaal. Alle kosten worden verzameld op één pas.

In deze blog lees je wat de MKB brandstofpas precies inhoudt, voor wie de pas geschikt is en wat de voordelen zijn.

Wat is de MKB brandstofpas?

De MKB brandstofpas of tankpas is de marktleider als je het hebt over tankpassen voor ondernemers en zzp’ers. Bij alle tankstations in Nederland kun je gebruik maken van deze pas. Ook in België en Luxemburg kun je bij 1500 tankstations met de pas terecht. Je betaalt de daadwerkelijke prijs, zonder extra opslagen. Naast het tanken, kunnen ook EV’s worden opgeladen. Bovendien zijn ook de diensten parkeren en carwash inbegrepen. Vanaf een bedrag van 4,95 euro kun je de eerste 3 maanden gebruik maken van de MKB brandstofpas.

Je hebt op elk moment de kans om in te loggen op de online omgeving en de gemaakte kosten en transacties in te zien. Op deze manier behoud je inzicht en controle op de tankkosten van jezelf of van één van je medewerkers.

Voordelen van de MKB brandstofpas

Bespaar administratiekosten

Ben je in het bezit van meerdere bedrijfsauto’s? Dan kan de tijd die je kwijt bent aan de administratie behoorlijk oplopen. Als je gebruik maakt van de brandstofpas voor ondernemers en zzp’ers wordt deze administratie vereenvoudigd. Wanneer je de zakelijke tankpas kiest, ontvang je elke maand de zogenoemde verzamelfactuur. Op deze factuur zijn alle tankbeurten te zien van alle bedrijfswagens.

Fiscus-proof

Op losse tankbonnen zie je vaak geen afnemer of de naam van je bedrijf vermeld staan. Je loopt dan het risico dat de bedrijfskosten niet erkend worden door de fiscus. Met een brandstofpas loop je dit risico niet. De brandstofpas geeft altijd een btw-garantie. Dit betekent dat de betalingen die je doet met de tankpas aftrekbaar zijn.

Koppeling met Exact Online mogelijk

Maak je gebruik van de boekhoudsoftware van Exact Online? Dan is het mogelijk om je tankpas te koppelen aan deze software. Met één knop verwerk je de maandelijkse verzamelfactuur in jouw financiële administratie. Zo ben je nog minder tijd kwijt aan je boekhouding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *