Aanbieders zakelijke telefonie vergelijken: waar moet je op letten?

Als ondernemer is het belangrijk dat je goed bereikbaar bent. Niet alleen weerspiegelt goede bereikbaarheid de toegankelijkheid van je onderneming, ook wordt de totale klantervaring positiever. Slechte bereikbaarheid kan ervoor zorgen dat (potentiële) klanten zelfs het vertrouwen verliezen in je onderneming.

Nu kom je als ondernemer om in het aanbod telefonie providers. Natuurlijk is er een verschil in de prijs, maar wist je dat ook de pakketten die worden aangeboden kunnen verschillen? Het pakket wat je uiteindelijk kiest, draagt bij aan de klantbeleving. Lees in deze blog waar je op moet letten als je een zakelijk telefonie pakket gaat kiezen.

Bepaal welke diensten belangrijk zijn voor je onderneming

Maar weinig telefonie pakketten zijn hetzelfde. Alle pakketten vergelijken lijkt dan ook een onbegonnen zaak. Het is vooral belangrijk om te bepalen welke extra diensten belangrijk zijn voor jeo onderneming. Enkele voorbeelden zijn:

  • Een SMS-tool: hier kun je snel sms’en verzenden naar grote groepen klanten;
  • Belstatistieken: bij sommige pakketten is het mogelijk om de belstatistieken in te zien. Zo kun je bijvoorbeeld bijhouden hoe vaak en wanneer er gebeld wordt op welk moment;
  • Opvangen van piekverkeer: heeft je onderneming een succesvolle marketingcampagne gehad? Dan kan het zijn dat je behoefte hebt aan opvang om de plotseling grote groep bellende klanten te woord te staan.

Kiezen van zakelijke telefoonnummers

Je kunt bijvoorbeeld voor je onderneming een 085 telefoonnummer willen. Dit is op dit moment één van de meest populaire netnummers. Er is immers geen regio verbonden aan het nerwerk. Je kunt de 085 nummers per stuk aanvvragen. Is je onderneming juist wel actief in bepaalde regio? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om regionummers te gebruiken, zoals 010, 020 en 070.

Prijzen vergelijken bij verschillende pakketten

Ben je benieuwd naar hoe je de beste pakketten vergelijkt op prijzen? Zet de beste aanbieders op een rij en kom vervolgens tot een besluit. Houd daarbij de volgende punten in gedachten:

  • Kijk naar de vaste prijs per maand: prijs is niet het allerbelangrijkste. Toch is het geen onbelangrijk punt;
  • Bijkomende kosten per minuut rekenen? Er zijn telefonieaanbieders die extra kosten reken bij 088- en 085- nummers. Ook zijn er aanbieders die het tarief doorberekenen in een vast bedrag per maand. Let hier goed op wanneer je een keuze maakt voor een telefonie pakket;
  • Extra opties vergelijken: zoals eerder genoemd heeft elk pakket andere extra opties waarvoor je kunt kiezen. Filter eerst de pakketten eruit die overbodige extra opties biedt. Vervolgens kijk je naar de overgebleven pakketten. Kom erachter welke functies er behoren tot het pakket en waar je extra voor moet betalen;
  • Duik in de reviews: andere klanten zijn je voor geweest bij het kiezen van een passende telefonieaanbieder. Soms laten klanten hun ervaringen achter op platforms als Kiyoh. Lees je goed in om een eerlijk beeld te krijgen van de aanbieder die je kiest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *