Alles over het beheren van je voorraad met een app

Is het voor je onderneming essentieel om altijd en overal de product- en voorraadgegevens in te kunnen zien? Het is tegenwoordig mogelijk om alle voorraad eenvoudig bij te houden met een voorraadbeheer app. Met een dergelijke app weet je binnen enkele seconden wat de status is van je voorraad. Het enige wat je hoeft te doen is bijvoorbeeld de barcode van een product te scannen. Een ideale oplossing voor retailers en eigenaren van webshops.

Wat is een app voor voorraadbeheer en wat zijn de voordelen van het gebruik maken van een voorraadbeheer app? Het antwoord op deze vragen lees je hieronder.

Wat is een app voor voorraadbeheer?

Met een systeem voor het beheren van je voorraad wordt alles wat te maken heeft met een goederenstroom binnen je onderneming bedoeld. Je kunt met zo’n systeem bijvoorbeeld inzien wat de aanwezige hoeveelheid voorraad van een bepaald product is. Ook kun je doorgaans een berekening maken van de verwachte vraag in een bepaalde periode voor een bepaald product. Een speciale app voor voorraadbeheer geeft iedereen gemakkelijk toegang tot al deze informatie.

Wat kun je doen met een app voor voorraadbeheer?

Als je een retailer bent of een eigen webshop hebt, is het belangrijk om altijd en overal inzicht te hebben in de gegevens van je voorraad. Gedurende de afgelopen jaren zijn er verschillende apps ontwikkeld, zoals SnelStart, AFAS Software en Exact. Niet alleen het aantal gebruikers is sindsdien gestegen., ook de vele mogelijkheden binnen de app en bijbehorende functionaliteiten zijn uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld je webshop software of kassasysteem eenvoudig koppelen aan je app voor voorraadbeheer.

Welke voordelen heeft een voorraadbeheer app voor jouw onderneming?

Wanneer je besluit om gebruik te maken van een voorraadbeheer app, zijn er een aantal voordelen. Welke dit zijn, lees je hieronder.

Altijd toegang tot een veilige back-up

Alle gegevens die je opslaat in de voorraadbeheer app worden gesynchroniseerd in een cloud. Je hoeft niet bang te zijn dat er belangrijke informatie verloren gaat dankzij de online back-up.

Update status voorraad

Als je gebruik maakt van de app voor voorraadbeheer heb je overal en 24/7 toegang tot het inzicht in je voorraad. Medewerkers kunnen eenvoudig op de hoogte worden gebracht van de voorraadgegevens. Je koppelt in een paar simpele stappen je voorraadgegevens aan je kassasysteem.

Altijd en overal toegang tot de cloud

Wil je slim en eenvoudig te werk gaan? Met de app voor voorraadbeheer heb je altijd en overal toegang tot je cloud. Niet alleen vanaf je laptop, maar ook vanaf je tablet en/of smartphone is het voorraadsysteem toegankelijk. Ideaal als je even snel wat op wilt zoeken, maar niet op locatie bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *