Wat zijn de e-mailmarketing trends van 2023?

Met e-mailmarketing stuur je berichten direct naar de ontvanger. In deze e-mails kun je content delen zoals nieuwsberichten, aanbiedingen, bevestiging van aankopen of een tevredenheidsonderzoek. In de meeste e-mails worden nieuwsberichten gestuurd naar de klant met het laatste nieuws, inclusief aanbiedingen. Wanneer je e-mailmarketing op de juiste manier inzet, kun je op afstand bouwen aan een duurzame relatie.

In het jaar 2023 worden er nieuwe trends verwacht op het gebied van e-mailmarketing. In deze blog lees je de vier belangrijkste trends.

Trend #1: Focus op personalisatie

Het versturen van één en dezelfde e-mail naar een grote groep – ook wel bulkmail genoemd – is in 2023 echt voorbij. Het is belangrijk om de relatie met je klant goed te onderhouden. Dit doe je door persoonlijke e-mails te sturen. Hiermee wordt niet alleen de naam in de aanhef bedoeld. Denk bijvoorbeeld ook aan een onderwerp dat past bij bijvoorbeeld een eerdere aankoop.

Trend #2: Actuele content

Goede mails zijn dus persoonlijk voor de ontvanger. Daarnaast is het belangrijk dat de content die in een mail staat, past bij de actuele situatie van de ontvanger van de mail. Dit wordt ook wel realtime content genoemd. Met dit type content speel je in op actuele gebeurtenissen. Verkoop je bijvoorbeeld accessoires voor auto’s en is er een storm op komst? Dan kun je realtime content inzetten door tips te geven die afgestemd zijn op de weersverwachting.

Trend #3: Automatiseren van marketing

Er wordt verwacht dat in 2023 het optimaliseren en automatiseren van relevante contactmomenten nog belangrijker zal zijn. Je kunt met behulp van marketing automation bijvoorbeeld contactmomenten en e-mails automatisch genereren op basis van klikgedrag op jouw website. Hiermee zorg je ervoor dat de content actueel blijft en persoonlijk overkomt. Heeft een klant bijvoorbeeld een accessoire gekocht voor zijn of haar auto? Dan kun je na aankoop een mail sturen met tips hoe je dit accessoire zo goed mogelijk kunt gebruiken.

Trend #4: Interactiviteit

Vroeger zag je interactieve elementen in e-mails terugkomen, zoals een button die je bezoeker naar een aanbevolen product stuurt. Een nieuwe trend is om interactieve elementen te gebruiken, die je normaal alleen tegenkomt op een website. Nog even terug naar het voorbeeld van de accessoires voor auto’s: je kunt in je e-mail gebruik maken van een tool waarbij je zelf de kleuren kiest van het accessoire wat je wilt kopen. Vervolgens is de stap naar het daadwerkelijk kopen, kleiner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *