De nieuwste trends in webdesign

Op 6 augustus 1991 publiceerde de Britse bedenker van het World Wide Web een link naar de eerste website. Deze website was een online discussiegroep. Om op te vallen en relevant te zijn voor bezoekers en zoekmachines zoals Google, is het belangrijk om de trends omtrent webdesign te volgen. Momenteel staan er ruim 1,8 miljard pagina’s online.

Webdesigners zullen in de toekomst nog meer gebruik gaan maken van creatieve webelementen. Voorbeelden zijn geanimeerde illustraties, opvallende typografie en levendige kleuren. In deze blog lees je de vier belangrijkste trends in webdesign. Zo blijf je aantrekkelijk met jouw website.

Trend #1: Minimalistisch

Het begrip minimalisme wordt steeds belangrijker in webdevelopment. Steeds vaker wordt er de voorkeur gegeven aan een minimalistische website, waar nauwelijks afleidingen zoals buttons en pop-ups te zien zijn. Gebruikers zien alleen wat ze nodig hebben met een eenvoudige customer journey.

Trend #2: Opvallen met helderen en felle kleuren

Veilige keuzes in ontwerp en kleuren is niet meer wat de huidige trend is. Ontwerpers voorspellen dat in 2023 nog meer gebruik wordt gemaakt van opvallende en gewaagde kleuren en kleurencombinaties. Met kleuren kan immers een bepaalde beleving, energie en levendigheid over worden gebracht op de gebruiker van je website.

Trend #3: Focus op paginasnelheid en laadtijd

Eén van de belangrijkste vereisten voor het ontwerp van een website is de snelle laadtijd en paginasnelheid, zowel op desktop als op mobiel. Wanneer je website er lang over doet om te laden, scoor je minder hoog in de zoekmachines. Hierdoor zullen minder gebruikers van de zoekmachine terecht komen op je website.

Hoe je website presteert, heeft direct invloed op de resultaten van je onderneming. Als je website er langer dan drie seconden over doet voordat deze is geladen, zullen de meeste gebruikers niet terugkeren en zelfs je website verlaten.

Trend #4: Gepersonaliseerde content

Wanneer de content op je website gepersonaliseerd is, doet dit het maar liefst 212% beter dan niet gepersonaliseerde content. Elke bezoeker op je website is uniek en heeft een eigen behoefte, vraag of probleem. Als je content niet goed aansluit op de vraag van de bezoeker, zal deze snel je website weer verlaten. Hoe gepersonaliseerder je content is, hoe meer klanten een product of dienst via je website af zullen nemen. Ze vinden immers wat ze zoeken.

Wil je een website maken voor jouw onderneming, maar twijfel je of je dit zelf gaat doen of uit wilt besteden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *