Met een online boekhoudprogramma kan je gemakkelijk jouw administratie ordenen, waardoor je een goed overzicht kan houden. De belastingaangifte wordt automatisch berekend, zodat je nooit meer uren lang hoeft te besteden aan de belastingaangifte. Installeer een boekhoudapp en je hebt elk moment van de dag toegang tot belangrijke informatie die je niet wilt missen en werk samen met collega’s. 

Bekijk en vergelijk welk beste online boekhoudprogramma geschikt is voor jouw onderneming!

Begin met het vergelijken van de beste boekhoudprogramma's!

Top 10 boekhoudprogramma's

Geef vermoeiende boekhoudtaken uit handen en maak ruimte om te focussen op andere belangrijke zaken. Vergelijk hieronder de beste boekhoudprogramma’s en win tijd, geld en besteed je aandacht  aan andere belangrijke zaken. Laat de boekhouding van je bedrijf snel op orde maken en weet meteen hoe je bedrijf ervoor staat! 

Wil jij direct het beste boekhoudprogramma gratis 15 maanden uitproberen? Begin dan nu met e-Boekhouden!

De 10 beste boekhoudprogramma

Onze ervaring

5/5

1. e-Boekhouden​​

Het boekhoudprogramma van e-Boekhouden.nl heeft alles in huis voor een snelle én efficiënte boekhouding. Het maakt niet uit of je onderneming groot of klein is, want e-Boekhouden.nl heeft al meer dan vijftien jaar ervaring, waardoor je vertrouwd kan samenwerken met deze partner. 

Het boekhoudprogramma van e-Boekhouden.nl kan je als beginnende ondernemer eerst 15 maanden gratis uit proberen om er achter te komen of de software wel bij jouw bedrijf past. Ook heb je geen boekhoudkennis nodig om met het programma te werken, waardoor je gelijk kunt beginnen met je btw-aangifte. De software biedt ook een app aan, waardoor je altijd inzicht kan krijgen en op de hoogte kan blijven van belangrijke meldingen. 

Onze ervaring

4/5

2. Afas Software

Met het boekhoudprogramma van Afas Software bespaar je dagelijks veel tijd aan administratie. De geautomatiseerde boekhouding van Afas Software zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt in je boekhouding en financiële situatie. Zo hoef je er zelf weinig moeite meer voor te doen. De Finance Auditor van Afas Software is jouw persoonlijke boekhoudassistent die handmatige handelingen omzet in geautomatiseerde handelingen, waardoor jij inzicht krijgt in de cijfers. Je kunt informatie filteren en daardoor sturing geven aan het resultaat. Zo werk je samen met jouw team gerichter aan een groeiend bedrijf.. 

Onze ervaring

4/5

3. Exact​

Het boekhoudprogramma van Exact verzamelt belangrijke data van banksaldo’s, inkoop en verkoop, waardoor jij weet hoe je bedrijf ervoor staat en welke acties er genomen moeten worden. Werk vanuit één centraal systeem door je software aan Exact te koppelen. Zo heeft iedereen een overzichtelijk inzicht en voorkom je fouten door samen te werken. 

Met het boekhoudprogramma kan je makkelijk samenwerken met je accountant en heb je tijd over om echt te ondernemen. Het boekhoudprogramma van Exact is verkrijgbaar voor € 39 per maand en de eerste maand kan je het gratis uitproberen. Ook biedt Exact een gratis training voor het boekhoudprogramma om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk aan de slag kunt gaan met ondernemen. 

Onze ervaring

4/5

4. Visma

Automatiseer snel en eenvoudig je boekhouding met het boekhoudprogramma
van Visma. De inzichten in de btw-aangifte worden overzichtelijker, want je door
het automatische systeem weet je direct hoeveel je nog moet betalen of terug
moet krijgen.

Met de gratis boekhoud-app van Visma heb je elke moment van de dag inzichten in
belangrijke meldingen en kan je gemakkelijk een factuur opstellen en weet je
welke nog niet betaald zijn. Ook kan je bonnetjes snel scannen en worden direct
toegevoegd aan je boekhouding. Bonnetjes hoef je nu niet meer te bewaren, wat
zorgt voor een beter overzicht. De app is beschikbaar voor zowel Android als Apple.
De app geeft een goede toevoeging voor een goed boekhoudsysteem en de samenwerking
wordt erdoor verbeterd, zodat het ondernemen een stuk gemakkelijk gaat. 

Onze ervaring

4/5

5. Gripp

Het boekhoudprogramma van Gripp zorgt ervoor om al je bedrijfsgegevens in één overzicht te bewaren. Elke gemaakte factuur is verwerkt in de boekhouding en is daardoor 99% van je boekhouding al gedaan. Je hebt elk moment van de dag toegang tot inzagen van bijvoorbeeld kwartaalcijfers. Je hoeft dus niet meer op je boekhouder te wachten om gegevens binnen te krijgen, want de real-time boekhoudmodule geeft je altijd toegang tot informatie. Ook maakt het boekhoudprogramma van Gripp strakke prognoses, waardoor jij nog kan zien of je op koers ligt. 

Voor ondernemers is het boekhoudprogramma van Gripp gemakkelijk om mee te beginnen. De module is namelijk zo gemaakt dat het voor iedereen een overzichtelijke manier biedt om zijn/haar boekhouding zo snel mogelijk geautomatiseerd te hebben. Toch biedt Gripp een gratis training aan voor de boekhoudmodule mocht je er zelf niet uitkomen. En wordt er uitleg gegeven over de verschillen tussen andere boekhoudprogramma’s mocht er een overstap worden gemaakt naar Gripp. Met Gripp kan je grote taken uit handen geven en tijd over houden voor klanten en andere belangrijke zaken. 

Onze ervaring

4/5

6. Reeleezee

Reeleezee geeft jou de mogelijkheid om meer tijd te besteden aan je klanten en andere belangrijke klussen van je onderneming. Veel taken worden uit je hand genomen met het boekhoudprogramma van Reeleezee. Je hebt nauwelijks boekhoudkennis nodig voor dit programma, dat komt omdat het erg gebruiksvriendelijk is en geen moeilijke boekhoudtermen bevat. 

Je kan je boekhouder koppelen aan het boekhoudprogramma van Reeleezee en heeft je accountant of boekhouder daardoor automatisch toegang tot je boekhouding, waardoor je  gemakkelijk online kan samenwerken. Het boekhoudprogramma is vanaf € 15 euro per maand en kan je de eerste dertig dagen gratis uitproberen. Het is een erg goedkoop programma tegenover de diensten die aangeboden worden. Mocht je hulp nodig hebben met het boekhoudprogramma staan er verschillende experts van Reeleezee voor je klaar om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk kan beginnen met het op orde maken van je boekhouding. 

Onze ervaring

4/5

7. Vixum

De online boekhoudtools van Vixum zorgen ervoor dat je vanuit je agenda gemakkelijk online kan boekhouden. Factureren kan snel en eenvoudig gedaan worden, waardoor je meer tijd hebt om verder te gaan met je onderneming. Ook met dit boekhoudprogramma kan je bonnetjes scannen, waardoor je gemakkelijk alle inkopen en uitgaven op een rijtje hebt staan. Je hoeft de bonnetjes niet meer te bewaren en heb je alles makkelijk in een overzicht staan. Je kan snel je btw-aangifte zien en  in een korte tijd heb je alle inzagen van je belasting aangiften op een rijtje staan. 

Ook voor zzp’ers is het online boekhoudprogramma van Vixum erg geschikt. Vixum biedt een unieke software voor zzp’ers aan. Je kan je aandacht al zzp’er aan andere belangrijke zaken besteden en hoef je niet urenlang te werken aan het bijhouden van je boekhouding. Je kan Vixum eerst veertien dagen gratis uitproberen en daarna kan je kiezen tussen twee abonnementen. Het basic abonnement is € 9 euro per maand en kan je ongelimiteerd mee factureren. Het pro abonnement is € 14 euro per maand en is bedoeld voor zzp’ers die producten of pakketten verkopen.

Onze ervaring

4/5

8. Twinfield

Het boekhoudprogramma van Twinfield heeft een proefperiode van dertig dagen en daarna is het € 59,50 per maand. Het bedrag is het zeker waard, omdat Twinfield marktleider is op het gebied van boekhouding in heel Europa. Je professionele boekhouding wordt door Twinfield persoonlijk gemaakt en daardoor voel je je al snel thuis in het programma. 

Het complete boekhoudpakket van Twinfield is goed beveiligd en voldoet aan de nieuwe regelgeving. Door de koppeling aan je bank, hoef je niet meer handmatig bankafschriften te importeren en komen de bankafschriften automatisch in je boekhouding terecht. Met de online boekhoud hulp van Twinfield kan je snel aan de slag met het laten groeien van je onderneming, want veel taken waar je voorheen veel tijd en energie in stak worden uit je handen genomen. 

Onze ervaring

4/5

9. DigiBTW

Het is maar slechts € 10 euro per maand om van het boekhoudprogramma van DigiBTW gebruik te maken. Het boekhoudprogramma is speciaal ontwikkeld voor de zzp’ers en biedt onbeperkt aantal aan bankmutaties aan. Ook is het een goed beveiligd programma dat dagelijks back-ups maakt, waardoor belangrijke informatie altijd veilig bewaard blijft. 

Veel boekhoudprogramma’s zijn gemaakt voor grote ondernemingen en daardoor sluiten die functionaliteiten vaak niet aan bij kleine ondernemingen. Het boekhoudprogramma van DigiBTW is één van de voordeligste aanbieders en is door de belastingdienst een erkend boekhoudprogramma. DigiBTW werkt samen met alle banken, zodat het voor iedereen mogelijk is om er gebruik van te maken en zijn/haar bank te koppelen aan het boekhoudprogramma. 

Onze ervaring

4/5

10. SnelStart

Met SnelStart boekhouden kan je gemakkelijk online samenwerken met je boekhouder of accountant. Je btw aangifte wordt in een handomdraai verstuurd naar de belastingdienst, omdat het automatisch berekend wordt. Je bespaart veel tijd moeite, omdat je je bonnetjes ook bij dit boekhoudprogramma gemakkelijk kan inscannen. Het boekhoudprogramma is vanaf € 35 euro per maand. Door samen de taakverdeling te bepalen, kan je je onderneming laten groeien met behulp van een goed boekhoudprogramma.

Veelgestelde vragen

Bij het kiezen van een boekhoudprogramma zijn er verschillende aspecten waar je goed op moet letten. Zo moet je nagaan hoeveel mensen er met het programma gaan werken en of de boekhoudtool schaalbaar is wanneer je onderneming groeit. Daarnaast moet je kijken naar de beschikbaarheid van een mobiele app, de maandelijkse kosten en de mogelijke integraties. 

Er zijn verschillende functies die van groot belang zijn in een boekhoudtool. Let er bij het aanschaffen van een boekhoudprogramma op dat deze beschikt over: BTW administratie, winst- en verlies rekening, facturatie, jaarrekening, elektronisch betalingsverkeer.

[xyz-ihs snippet="Het-beste-boekhoudprogramma-Top-beste-online-boekhoudtools---FAQ"]

Direct beginnen met het gebruiken van een boekhoudtool?

Beginnen met het beste boekhoudprogramma voor startende ondernemers? Probeer e-Boekhouden dan nu 15 maanden gratis!