Alle aanbieders van:

E-mail marketing software

Ben je actief aan de slag met e-mail marketing en zoek je naar de juiste tools die je kunnen helpen om je activiteiten naar een hoger niveau te tillen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bekijk beschikbare e-mail marketing software, de prijzen en de functionaliteiten.

E-mail marketing

Introductie

Over e-mail marketing tools

Wanneer je begint met het gebruik van e-mail marketing, heb je al snel behoefte aan een programma waarin je mailinglijsten kunt beheren, het versturen van nieuwsbrieven kunt plannen en de visuele opmaak van e-mails kunt bepalen.

In een e-mail marketing programma heb je toegang tot al deze functies. Sommige programma’s bieden zelfs extra functies aan waarmee je je e-mail marketing verder kunt verbeteren en inzicht krijgt in resultaten en analytics.

E-mail marketing tools: wat zijn de mogelijkheden?

Op het gebied van e-mail marketing tools heb je ruime keuze. Zo zijn er voor kleine bedrijven of freelancers programma’s waarmee je eenvoudige e-mail templates kunt vullen en een maximaal aantal ontvangers kunt invoeren. Aan de andere kant van het spectrum vinden we volledig geïntegreerde oplossingen die zijn gekoppeld aan CRM-systemen en sales funnels. Hierin vind je een scala aan mogelijkheden voor personalisatie, segmentatie en klantfunnels. Aan welke kant van het spectrum jij je bevindt, is afhankelijk van het aantal klanten, je dienst of product, en je andere marketingactiviteiten.

E-mail marketing software
E-mail marketing
De voordelen van e-mail marketing software

Een e-mail marketing programma maakt het makkelijk om e-mail campagnes op te stellen, regelmatig nieuwsbrieven te versturen of je klanten op de hoogte te houden van het bestel- en verzendproces. Door je mailing te automatiseren met behulp van e-mail marketing software, bereik je (potentiële) klanten op precies het juiste moment in de funnel. Handmatig e-mails verzenden wordt hierdoor overbodig. Dankzij de rapportagemogelijkheden die je in de meeste tools terug vindt, krijg je ook nog eens extra inzicht in de effectiviteit van je mailings.

Ones to watch

Uitgelichte tools

Mailchimp

Mailchimp

Mailchimp is, zoals de naam zegt, specifiek ontworpen voor e-mail marketing. Het is één van de bekendste programma’s met een breed scala aan mogelijkheden.

ActiveCampaign

ActiveCampaign

ActiveCampaign richt zich op het automatiseren van e-mail marketing. Hiermee wordt het maken van gepersonaliseerde campagnes een fluitje van een cent.  

Hubspot

Hubspot

Hubspot biedt naast e-mail marketing ook mogelijkheden voor social media, website en andere vormen van online marketing. Het is een one-stop shop voor al je online marketing behoeftes.

SaasCity ranking

Top 3 beste tools

Mailchimp
Mailchimp
 • Gratis versie
 • Veel integratiemogelijkheden
 • Ruim aanbod aan templates
 • Rapportagemogelijkheden
ActiveCampaign
ActiveCampaign
 • Maakt automatiseren makkelijk
 • Gepersonaliseerde campagnes
 • Inclusief CRM-tool
 • Veel integratiemogelijkheden
Hubspot
Hubspot
 • All-in-one marketing tool
 • Trainingsvideos
 • Betalen naar aantal contacten
 • Leadtracking

Vergelijk e-mail marketing software

Nu je meer weet over e-mail marketing software, is het tijd om te kijken naar de aanbieders. Via onze vergelijker vind je software die je perfect ondersteunt bij het behalen van je doelen.

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is e-mail marketing software?

E-mail marketing stelt je in staat om zelf nieuwsbrieven, bestelinformatie of andere soorten e-mails te versturen met behulp van automatiseringen. Zo wordt het maken e-mail campagnes een stuk effectiever en minder arbeidsintensief.

Hoe kies je een e-mail marketing programma?

Bij het kiezen van e-mail marketing software is het van belang goed na te denken over het aantal ontvangers, de mate waarin je templates wilt customisen en de rapportagemogelijkheden waarover je wilt beschikken. Ook is het verstandig om te kijken naar de integratiemogelijkheden.

Voor wie is e-mail marketing?

E-mail marketing software is geschikt voor iedereen die zakelijk regelmatig e-mails verstuurt naar klanten of partners. De meeste tools zijn geschikt voor zowel ZZP’ers als het MKB.

Welke e-mail marketing aanbieders zijn er?

Binnen de e-mail marketing software zijn er tal van aanbieders. De bekendste aanbieders zijn Hubspot, ActiveCampaign en Mailchimp. Daarnaast zijn er ook minder bekende aanbieders als Drip en Moosend.