CRM-Software

Salesforce

Salesforce is één van de bekendste namen in de CRM-software. Naast uitgebreide software voor het beheer van klantrelaties vind je bij Salesforce ook tools voor onder andere sales, commerce en analytics.

Salesforce

Vooruitstrevende software voor bedrijven die willen groeien

CRM Software boordevol expertise

Salesforce is één van de grootste internationale spelers op het gebied van commerciële bedrijfssoftware. Het bedrijf werd in 1999 opgericht en was één van de eerste aanbieders van software as a service. Sinds deze eerste innovatieve stap heeft Salesforce talloze functies en nieuwe mogelijkheden toegevoegd.  

In Customer 360, de CRM-module, probeert Salesforce alle elementen bij elkaar te brengen die nodig zijn voor het optimaliseren van relatiebeheer. Door de software in te richten op snelle processen worden deals sneller gesloten, stijgt de klantloyaliteit en worden marketinginspanningen succesvoller. De optie om verschillende apps toe te voegen, zorgt voor nog meer inzichten en analysemogelijkheden.

Reviews en gebruikerservaringen

De oplossingen van Salesforce vallen over het algemeen goed in de smaak bij gebruikers. Zo wordt er positief gesproken over de software als geheel, en zijn gebruikers ook erg te spreken over de verticale en horizontale integratiemogelijkheden. Hierdoor is het mogelijk om de software te koppelen aan alle andere producten die al worden gebruikt. Ook de gratis academy Trailhead wordt veel genoemd als pluspunt. Hier kun je als gebruiker tutorials, video’s en andere tips vinden waarmee resultaten nog verder verbeterd kunnen worden.

De minpunten zien gebruikers vooral in de configuratie. Voordat de software goed gebruikt kan worden, moeten er eerst workflows worden ingericht die precies aansluiten op de behoeftes van de gebruikers. Dit houdt in dat er voldoende tijd moet worden ingepland om de software in te richten. Wordt dit niet gedaan? Dan profiteer je als gebruiker niet van alles wat Salesforce te bieden heeft. De vele mogelijkheden van Salesforce zijn ook terug te zien in de prijs. Op het gebied van CRM-software liggen de prijzen van Salesforce gemiddeld hoger dan die van concurrenten.

Probeer de software van Salesforce maar liefst 30 dagen gratis een ontdek alle mogelijkheden.

Salesforce CRM

Features

Customer 360 is ontwikkeld om te fungeren als basis voor alle CRM-werkzaamheden. Via één centraal klantenbestand krijg je inzicht in alle behoeftes, frustraties en vragen van je klanten. Dankzij Einstein AI wordt werk productiever en kan het handelen van de klantenservice worden verbeterd. Door meer apps toe te voegen in het basis CRM, kunnen er almaar nauwkeurigere analyses worden gedaan waardoor de kracht van de tool toeneemt.

Ook interessant: Salesforce is een samenwerking aangegaan met Slack, een geliefd communicatiemiddel voor zakelijk gebruik. Het resultaat van de gebundelde krachten is een tool waarmee partners, klanten én medewerkers met elkaar verbonden worden en digitale workflows nog efficiënter ingericht kunnen worden.

Test zelf alle functies van Salesforce. Je probeert de software 30 dagen gratis!

Kosten

Zoals eerder genoemd, vallen de kosten van Salesforce gemiddeld hoger uit in vergelijking met gelijke softwareprogramma’s. De prijzen voor de software zijn dan ook erg uiteenlopend. Zo is er een essentials pakket verkrijgbaar voor €25 per maand per gebruiker waarin de belangrijkste functies als e-mail integratie en beheer van accounts, contactpersonen, leads en opportunities inbegrepen zitten. Heef je organisatie behoefte aan aanvullende functies zoals samenwerkingsprognoses, automatiseringen van workflows en lead scoring mogelijkheden, dan kom je al snel uit bij de uitgebreidere pakketten.

Voor de professional, enterprise of unlimited pakketten betaal je respectievelijk €75, €150 of €300 per gebruiker per maand. De pakketten kunnen worden uitgebreid met aanvullende analysetools, marketing extensies en AI functies. Prijzen hiervoor zijn afhankelijk van de organisatiegrootte en het aantal medewerkers. Voor grote bedrijven kan het kostenplaatje hierdoor aanzienlijk oplopen.

Bekijk onze favoriete CRM software

Pipedrive

CRM SaaS die de gehele klantfunnel inzichtelijk maakt. Met Pipedrive zie je je verkopen groeien.

Perfectview

Creëer klantprofielen en transform ze tot ambassadeurs. Perfectview zorgt voor het complete totaalplaatje.

Simplicate

CRM voor het MKB: eenvoudig in gebruik en uitgerust met tal van functionaliteiten.

Overzicht

Top 3 beste software

Simplicate
 • Planning
 • Urenregistratie
 • Facturatie
 • Rapportages
 • HRM
Perfectview
 • Relatiebeheer
 • Social media
 • CRM
 • Facturatie
 • Klantenservice
Pipedrive
 • Verkoop automatisering
 • Leadbeheer
 • E-mailsoftware
 • Inzichten & Rapportage

Jouw software ook op SaasCity?

SaasCity is dé perfecte plek om jouw software te presenteren aan het juiste publiek. Geïnteresseerd in de mogelijkheden die SaasCity jou kan bieden? Neem dan snel contact met ons op.