Een eenvoudige weekplanning maken: hoe pak je dat aan?

Het maken van een realistische weekplanning voor je werk of onderneming kan soms een hele puzzel zijn. Om je vervolgens dan ook aan je gemaakte planning te houden is een nog moeilijkere opgave. Wil je het gemakkelijk voor jezelf maken? Dan is het advies om een weekplanning in plaats van een maandplanning te maken.

In deze blog lees je alles over het maken van een weekplanning.

Waarom een weekplanning?

Wanneer je een planning maakt voor een dag, focus je je op het nu en wat er op die dag echt moet gebeuren. Als je een weekplanning maakt, kijk je iets verder. Je richt je op de wat langere termijn.

Een weekplanning helpt je een overzicht te hebben voor een hele week. Het is duidelijk voor jezelf wat er die week moet gebeuren en hoe druk je het gaat krijgen. Niet alleen komen de belangrijkste taken af, ook de wat mindere taken kun je opnemen in je weekplanning.

Hoe maak je eenvoudig een goede weekplanning?

Een weekplanning maken kun je op verschillende manieren opstellen. Je kunt bijvoorbeeld de dagen van de week noteren met daaronder de taken die moeten worden afgerond voor die week. Toch is het verstandig om iets langer de tijd te nemen om je weekplanning zo volledig mogelijk te maken.

Voordat je begint met je weekplanning, is het handig om te bepalen wat je allemaal in je planning wilt hebben staan:

  • Gaat het alleen om de afspraken die je opneemt in je agenda, taken buiten je agenda of beide?
  • Is er sprake van activiteiten die vaker terugkomen in je planning?
  • Hoeveel tijd is er nodig om je taken te kunnen uitvoeren? Plan je deze liever flexibel in? Of houd je liever van strakkere planningen?

Hulptools bij het maken van een weekplanning

Als je bovenstaande vragen voor jezelf hebt beantwoordt, is het nu tijd om te bedenken hoe je de weekplanning gaat opstellen. Zoek online voorbeelden op of bekijk eens het aanbod planning tools. Er zijn verschillende mogelijkheden waarbij er geen goed of fout is. Kies welke hulptool het beste bij je past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *